You are here

Buurtscholen en bewoners realiseren ‘de ideale straat’ in Borgerhout

Buurtscholen en bewoners zetten morgen de Kroonstraat in Borgerhout af om te pleiten voor meer veiligheid voor jongere en oudere ketsbare weggebruikers.

Wat?

Van 10:00u tot 11:30u: zeshonderd kinderen uit vier buurtscholen stellen op een ludieke en muzische manier de prangende verkeerssituatie in de Kroonstraat een omgeving in vraag. Ze vragen zich af: waar is onze ideale straat? Na ze de Kroonstraat aangekleed en ingericht hebben, omarmen ze hun ideale straat.

Van 12:00u tot 16:00u: ouders en kinderen van meerdere Borgerhoutse scholen komen de ideale straat bewonderen en houden er een picknick.

Waarom?

Het laden en lossen met grote vrachtwagens in hiervoor te nauwe woonstraten, teveel doorgaand verkeer en steeds meer jonge gezinnen en kwetsbare weggebruikers leiden tot dagdagelijkse verkeersonveiligheid en –conflicten. De onveiligheid van de straat die de groeiende groep jonge fietsers (babyboom van 2008) en hun ouders dagelijks moeten trotseren, geeft al jaren aanleiding tot grote bezorgdheid. Foto’s doorsturen en politionele diensten betrekken levert onvoldoende resultaat.

Voor wie eventjes in de dagdagelijkse realiteit van de Kroonstraat wil duiken: https://vimeo.com/129492606

Wat?

Naast het evenement op 15 juni, hebben de bewoners heel wat aanbevelingen voor meer verkeersveiligheid aan het district en de schepen van mobiliteit Koen Kennis voorgelegd. Concreet vertrekkende van de erbarmelijke situatie in de Kroonstraat, maar bij uitbreiding toepasbaar op alle verkeersdrukke woonstraten in Antwerpen en Vlaanderen.

Wie?

In de werkgroep ‘de ideale straat’zitten mensen uit drie bewonersverenigingen die de leerbaarheid van deze buurt, het niemandsland op de grens tussen Borgerhout en Antwerpen, hoog in het vaandel dragen: de kroonstraat-woonstraatvereniging, Den Dreihoek en De Ploeg.